Ledenmiddag‎ > ‎

Ledenmiddag 2010

Op 19 juni werd de ledendag gehouden bij onze leden Karin Wassink en Henk van den Berg.
Ongeveer 20 leden waren naar Ruurlo gekomen om te kijken hoe de lammeren gekeurd werden door de heren Schadenberg en Poortier.

Zo'n keuring is altijd leuk en ook leerzaam: de keurmeester vertelt een aantal dingen waar je op moet letten en dan krijg je een checklist waar je dan zelf je beoordeling over een schaap kunt geven.
Daarna wordt het schaap dan besproken en kun je kijken of jouw oordeel overeen komt met dat van de keurmeester.
Natuurlijk is dat ook wel eens reden tot discussie want smaken verschillen nu eenmaal.

Er wordt gelet op heel veel dingen.
 Niet alleen een fraai uiterlijk (aftekeningen) is belangrijk, maar ook de stand van de poten, kwaliteit van de wol en de stand van het gebit tellen mee.
Als het lam op alle onderdelen in orde wordt bevonden wordt het opgenomen in het stamboek van het Kerry Hillschaap.

De ledenmiddag werd gehouden op het terrein naast de boerderij van Karin en Henk.
Na het keuren mochten we allemaal een kijkje nemen bij hun veestapel.
Hartstikke leuk, want afgelopen donderdag was er een veulentje geboren!